החומר פוליאורטן

פוליאורטן (polyurethane) הוא פולימר (Poly=הרבה, urethane=שרשראות כימיות מיוחדות) תרמוסטי. זהו למעשה שם של מבנה כימי ובניגוד למה שרבים חושבים, למעשה לא מדובר בחומר מסויים (כפי שמתייחסים אל חומרים בחיי היום יום). גם חומרים שונים מאוד כמו קצף גמיש ורך וחומר לא מוקצף וקשה מאוד הינם פוליאורטן. קל ללהבין זאת אם מתייחסים לפוליאורטן כטכנולוגיה ולא כחומר.

תהליך הפילמור במהלכו נוצר החומר המוגמר הוא תוצאה של ריאקציה אקסוטרמית בין שני מרכיבים עיקריים (האחד כולל בעיקר קבוצות OH והשני בעיקר קבוצות NCO). 

חברת פוליאורטן מתכננת ובונה את חומרי המוצא כך שהתוצאה הסופית, כמו גם תהליך התגובה, יענו על דרישות היישום. שני החומרים מסומנים באותיות A ו-B וביחד מרכיבים מערכת (system) פוליאורטן.

הפוליאורטן הוא אחד החומרים הרב-גוניים ביותר הידועים לאדם. באמצעות שליטה הדוקה במאפייני החומר (כגון צפיפות, קשיות, צבע, מוליכות חשמלית ועוד) ניתן להשתמש בו כרצון הלקוח.

קשת מוצרי הפוליאורטן נעה ממוצרים מוצקים לחלוטין (דמויי עץ ומתכת), דרך מוצרים גמישים ועד לספוגיים ואלסטומרים רכים.
דוגמא לטווח הרחב של תכונות ניתן לראות כאשר בוחנים את הצפיפות: החל מ-6 ק"ג/מ3 ועד 1500 ק"ג/מ3.

כל מוצר מוגמר מתאפיין בתכונות הנדרשות ליישום, בעמידות יוצאת מן הכלל, בקלות ייצור ובעלות תחרותית.

את הפוליאורטן ניתן ליישם במגוון צורות: יציקה, הזרקה, שפיכה, מריחה, ריסוס/התזה, רוטציה וכו'. על פי רוב, הפוליאורטן אינו דורש כלים מסובכים לצורך תהליך הייצור ועל כן מציע יחס עלות-תועלת מעולה.

כשמדובר בבידוד תרמי, הרי שלקצף פוליאורטן מסידרה IN אין מתחרים. לסידרה IN כושר הבידוד התרמי הטוב ביותר (ראה טבלת השוואה) ועל כן מרבים להשתמש בו כחומר בידוד בבניה למגורים, לתעשיה, לחקלאות, לבתי קירור ובמוצרים הדורשים בידוד כגון מקררים ביתיים ומסחריים, מוצרי אנרגיה סולרית, פנלים מבודדים לבניה קלה וכו'.
 
הפוליאורטן תופס נפח גדול בתעשיית הריהוטהאריזה, תעשיית הנעליים והרכב. בשל הורסטיליות הגבוהה שלו, אפשר למצוא אותו בתעופה,במוצרים צבאיים ובמוצרים סופיים שונים כשהדימיון לבדו קובע את הגבול. 

על מנת להתרשם מחלק ממגוון האפשרויות, אנא היכנסו לסדרות הפוליאורטן השונות ולמוצרים שלנו.

 

בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים